سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شرکت در حقوق ایران

ثبت شرکت در اصفهان  به معنای رسمی کردن یک تجارت است، به طوری که این تجارت به عنوان یک شخصیت حقوقی مستقل در نظام حقوقی کشور شناخته می شود. ثبت شرکت فرآیندی است که بسیاری از افراد به دنبال رسمی کردن امور تجاری خود هستند. این فرآیند شامل ثبت نام شرکت و اطلاعات مربوط به آن در سازمان ها و ادارات مربوطه می باشد. با ثبت شرکت، یک شخصیت حقوقی مجازی به نام شرکت ایجاد می شود که دارای حقوق و تعهدات مستقل و جدا از مالکان و مدیران واقعی شرکت می باشد. این فرآیند اغلب شامل تهیه اسناد مربوطه، پرداخت هزینه های لازم، تعیین نام، مقررات و اهداف شرکت و انجام فرآیندهای قانونی و مالی مربوطه می باشد. داشتن وکیل ثبت شرکت و مشاور حقوقی ثبت شرکت شرط لازم برای وجود یک شرکت موفق است زیرا قبل از ثبت شرکت باید مراحل زیادی طی شود و برخی از مدیران با مراحل اداری آن آشنا نیستند و در بسیاری از موارد ثبت شرکت می باشد. به تأخیر افتاده است که برای شرکت و مؤسسین زیان آور است. با استخدام مشاور حقوقی برای شرکت، مدیران در زمان ثبت شرکت با مشکلات کمتری مواجه خواهند شد.


تعریف و ماهیت شرکت
در اصطلاح حقوقی شرکت به عنوان نوعی قرارداد بین افراد یا شرکت ها به کار می رود که بر اساس آن شرکا یا اعضا به طور مشترک در یک فعالیت شرکت می کنند و سود حاصل از آن فعالیت بین آنها تقسیم می شود. این قرارداد ممکن است شامل شرایطی مانند تعهدات، حقوق و مسئولیت ها، تقسیم سود، روش های مدیریت و تصمیم گیری و سایر شرایط مربوط به همکاری در یک فعالیت مشترک باشد. این شرکت ها می توانند مدنی یا تجاری باشند و قوانین و مقررات خاص خود را داشته باشند.

شرکت در حقوق ایران
قانون تجارت تعریف کلی از شرکت های تجاری ارائه نکرده است، اما انواع آنها در ماده 20 ذکر شده است و در مواد دیگر قانون نیز شرایط و نحوه تشکیل، اداره، انحلال و ورشکستگی هر یک از این انواع توضیح داده شده است.

شرکت های بازرگانی باید حتماً عملیات بازرگانی انجام دهند و اساسنامه آنها باید شامل مشخصاتی از قبیل نام شرکت، هویت و محل سکونت، موضوع شرکت، میزان سهام، مدت شرکت و ... باشد. با توجه به اهمیت میزان و نحوه مشارکت شرکا در تشکیل و اداره شرکتها الزامی است. این اقلام به عنوان نقطه تمایز اساسی در نام و ماهیت شرکت ها از یکدیگر محسوب می شوند.

انواع و اقسام شرکت ها
شرکت ها به طور کلی به دو نوع مدنی و تجاری تقسیم می شوند. بنابراین انواع شرکت در حقوق ایران شامل موارد زیر است:

شرکت مدنی: شرکت مدنی به وضعیتی اطلاق می شود که دو یا چند نفر مشترکاً مالک یک شی یا وسیله باشند. این مفهوم معمولاً در موارد ارث، اموال مشترک و موارد مشابه به کار می رود. وقتی چند نفر مشترکاً وارث یک ملک یا دارایی اعلام می شوند، شرکت مدنی تشکیل می شود و هر یک از اعضا در قبال آن دارای حقوق و مسئولیت های مشترک هستند. این نوع شرکت معمولاً تحت قوانین خاص مربوط به وراثت و حقوق مالکیت مشترک تنظیم می شود.
شرکت مدنی اعم از شرکت قهری و اختیاری عبارت است از اتحاد حقوق دو یا چند مالک در یک شیء واحد. از آنجایی که این نوع شرکت دارای شخصیت حقوقی مستقل از شرکا نیست، در مرجع ثبت شرکت به ثبت نمی رسد. بنابراین برخلاف یک شرکت تجاری، تابعیت و اقامتگاه ندارد. . شرکت مدنی با تقسیم و تقسیم اموال مشترک بین شرکا منحل می شود.

شرکت بازرگانی: شرکت بازرگانی به عنوان یکی از انواع شرکت ها دارای شخصیت حقوقی مستقل از اشخاصی است که آن را تشکیل می دهند وفق مقررات قانون تجارت. این بدان معناست که یک شرکت تجاری به عنوان یک شخصیت حقوقی مجزا از اعضا و موسسین خود شناخته می شود و می تواند به نام خود معاملات انجام دهد، دارایی های خود را داشته باشد، قراردادها را امضا کند و مسئولیت های قانونی را بر عهده بگیرد. ماده 20 قانون تجارت ایران شرکت های تجارتی را به هفت قسم تقسیم می کند:
1. شرکت سهامی (سهامی عام، شرکت سهامی خاص)

2. شرکت با مسئولیت محدود

3. شرکت تضامنی

4. شرکت مختلط غیر سهامی

5. شرکت مختلط سهامی

6. شرکت نسبی

7. شرکت تعاونی تولید و مصرف

شرکت بازرگانی از جمله شرکت دانش بنیان به عنوان یکی از انواع شرکت ها، قراردادی است که بین موسسین شرکت منعقد می شود و بر اساس آن جامعه موسسین شرکت از شخصیت حقوقی مستقل از آنها برخوردار است. بنیانگذاران اساسنامه یا قرارداد مشارکت این شرکت باید ثبت شده و تابعیت و اقامتگاه شرکت تجاری و اشخاص حقیقی به رسمیت شناخته شود. همچنین موضوع فعالیت شرکت تجاری الزاماً باید یکی از فعالیت های تجاری مذکور در ماده 2 قانون تجارت باشد. شرکت تجارتی با اراده سهامداران و شرکاء تحت شرایطی منحل می شود و ورشکستگی شرکت نیز موجب انحلال آن می شود. همچنین تحت شرایط خاصی می توان یک شرکت را ادغام کرد.

در سایت گیتی ثبت اصفهان