لیزر موهای زائد چیست؟
یکی از مهمترین مواردی که بر زیبایی پوست صورت و بدن شما تأثیر می گذارد، رفع موهای زائد است که با لیزر موهای زائد قابل انجام است. علاوه بر ظاهر ناخوشایند مو، احتمال ایجاد پاپول های چرکی و تحریک مداوم پوست نیز وجود دارد. در این مقاله سعی کرده ایم تمامی نکات مورد نیاز در زمینه لیزر موهای زائد را در اختیار شما قرار دهیم .
لیزر موهای زائد چیست؟
در طی یک روش لیزر، آنها از مقدار مشخصی پرتو نور استفاده می کنند که به ریشه یا فولیکول مو هدایت می شود. در عین حال، رنگدانه فولیکول مو، نور لیزر را جذب کرده و نور لیزر را به گرما تبدیل می کند. گرمای تولید شده می تواند به فولیکول های مو آسیب برساند و باعث رشد بسیار آهسته یا دائمی مو شود.
این روش را می توانید در تمام قسمت های بدن به جز چشم ها و نواحی خالکوبی شده استفاده کنید. مناطقی که استفاده از لیزر مجاز است عبارتند از:
پشت چانه و لب
پیشانی
دست و پا
قفسه سینه
گردن
زیر بغل
خط باسن
بیکینی لاین، بیکینی و واژن
کمر و شکم
برای رفع موهای ناخواسته ابتدا باید موهای ناحیه مورد نظر را کوتاه کرد. سپس تکنسین لیزر بر اساس آستانه تحمل درد شما از بی حس کننده استفاده می کند. مرحله بعدی این است که تکنسین پالس های نور را به ناحیه مورد نظر بتاباند. اگر دستگاه به درستی تنظیم شده باشد و پوست شما واکنش منفی نشان ندهد، اپراتور به فرآیند لیزر موهای زائد ادامه خواهد داد.
آیا لیزر موهای زائد را برای همیشه از بین می برد؟
به طور معمول، برنامه حذف موهای زائد با این روش محبوب بین 6 تا 8 جلسه است. این تعداد جلسات مورد نیاز برای توقف دائمی رشد موهای ناخواسته است. موی انسان چرخه رشد و استراحت دارد.
این بدان معناست که برخی از قسمتهای موهای بدن ما در زمانهای خاصی در حالت استراحت هستند، در حالی که برخی دیگر در چرخه رشد هستند. بنابراین اگر فولیکول های موی مورد نظر در مرحله استراحت در حین لیزر موهای زائد باشند، این تابش مانع رشد مو نمی شود. بنابراین، توصیه می شود تعداد لیزرهای برنامه ریزی شده برای شما را در یک بازه زمانی مشخص تکمیل کنید تا به طور دائم موهای زائد را از بین ببرید.
انواع روش های لیزر موهای زائد
در حال حاضر کلینیک های معتبر با کمک دستگاه های مختلف این خدمات را ارائه می دهند. هر یک از این دستگاه ها عملکرد خاصی دارند، اما هدف آنها تبدیل نور به گرما برای جلوگیری از رشد فولیکول های مو است. بهترین تجهیزات رفع موهای زائد عبارتند از:
دستگاه یاقوت سرخ
این دستگاه دارای طول موج 694 نانومتر است و با تخریب ساختار فولیکول های مو به بافت اطراف آسیب نمی رساند. از بین بردن موهای زائد با دستگاه یاقوتی بسیار دردناک است، بنابراین برای نواحی کوچک پوست گزینه مناسبی است.
دستگاه اسکندریت
یک دستگاه الکساندریت با طول موج 755 نانومتر دارای طیف قرمز است. سرعت این دستگاه بسیار بالاست و می تواند سطح وسیعی از پوست را در یک زمان پوشش دهد. علاوه بر این، دستگاه الکساندرایت بر روی پوست های کک و مک، پوست های زال با موهای نازک، و پوست های زیتونی یا سفید بسیار موثر است که معمولا لیزر برای آنها مناسب نیست. اما در نظر داشته باشید که این دستگاه برای پوست های تیره مناسب نیست، زیرا احتمال تغییر رنگ در رنگدانه های پوست وجود دارد.
دستگاه دیود
این دستگاه در طول موج های 800 تا 810 نانومتر کار می کند. بنابراین انتخاب مناسبی برای افراد تیره پوست با موهای بسیار پرپشت می باشد. در واقع دستگاه های دیود در از بین بردن دائمی موهای پشت و سینه بسیار موثر هستند. به همین دلیل به عنوان بهترین دستگاه لیزر موهای زائد مردانه شناخته می شود.
دستگاه YAG (Nd:YAG)
این دستگاه بسیار پیشرفته است و در طول موج 1064 نانومتر کار می کند. از طرفی چراغ سبز با طول موج 532 نانومتر در دستگاه YAG تولید می شود. از این رو دستگاه دارای سرعت تکرار بالایی بوده و برای انواع پوست های تیره یا آسیایی قابل استفاده است.
تجهیزات نور پالسی شدید
این دستگاه لیزر نامنسجم با نور پالسی شدید نامیده می شود. لیزرهای IPL طول موج خاصی ندارند، بنابراین بسیار انعطاف پذیر هستند. به طور معمول، بسته به نیاز فرد، دستگاه طول موج های مختلفی را برای پوشش ناحیه وسیعی از پوست بدون آسیب رساندن به بافت اطراف تعیین می کند.
انجام خدمات لیزر موهای زائد در اصفهان، در کلینیک دکتر سپیده سعادتی