سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اجزای کفش فوتسال چیست؟

فوتسال

فوتبال داخل سالن یا فوتسال یک ورزش مهیج و پویا است که مملو از مهارت و خلاقیت بازیکنان است. فوتسال در داخل سالن با 5 بازیکن برگزار می شود و به دلیل زمین کوچکتر بازیکنان بسیار نزدیک به یکدیگر هستند. رد و بدل شدن پاس های سریع و کوتاه، سرعت بدن و چابکی و شوت زنی آنی از ملزومات هر فوتسالیستی است و این مهارت های فردی، فنی و سرعتی بازیکن است که بر هیجان بازی می افزاید. کشور ما در رشته فوتسال بی نظیر است و همیشه در رنکینگ جهانی پیشتاز بوده و افتخارات زیادی را برای کشورمان در عرصه جهانی به ارمغان آورده است. بازیکنانی مانند وحید شمسایی و محمدرضا حیدریان همگی از چهره های شناخته شده فوتسال کشورمان در سراسر جهان هستند و همچنین بازیکنانی مانند ستارگان علی قاری مانند علی کریمی که کار خود را از فوتسال آغاز کرد و به اوج افتخار در کشورمان رسید. دنیای فوتسال تمام دنیا شاهد نمایش مهارت های ناب و آموخته شده در بازی فوتسال بودند و همه را در شادی و تحسین قرار داد. مهمترین ابزار فوتسالیست برای اجرای صحیح تکنیک، پاس دادن، شوتزنی و دویدن، کفش استاندارد فوتسال است. در ادامه به ویژگی ها و استانداردهای کفش های فوتسال می پردازیم.

اجزای کفش فوتسال

هیچ‌کس نمی‌داند کفش‌های کتانی با کیفیت چه تاثیری بر تمرین دارند. کیفیت بالای چکمه های فوتسال نیز بسیار مهم است. چکمه های فوتسال از 15 جزء تشکیل شده است که در زیر به معرفی آنها می پردازیم:

آستر: یک تکه پارچه نرم که در داخل کفش قرار می گیرد تا راحتی پا را افزایش دهد.

توری: روی قسمت بالایی کفش نصب می شود و برای محکم کردن کفش به پای بازیکن استفاده می شود.

جعبه پنجه: این تا حدودی به این دلیل است که بازیکنان همیشه در حال دویدن هستند و پاهای آنها باید در داخل کفش انعطاف پذیر باشد.

کلاهک انگشت پا: این جزء در قسمت جلویی انگشت پا نصب می شود تا به عنوان تقویت کننده عمل کند.

رویه: این قسمت معمولا از چرم طبیعی یا چرم مصنوعی ساخته شده و روی کفش نصب می شود.

زیره: از قسمت های داخلی، خارجی و میانی تشکیل شده است در کفش فوتسال از قسمت نازک آن برای کاهش وزن کفش استفاده می شود.

پاشنه (پانل): این قسمت قسمتی از کفش است که از پاشنه پا محافظت می کند.

یقه: این قسمت به صورت کوسنی است که برای بهبود راحتی و محافظت از مچ پا در داخل کفش تعبیه می شود.

زبانه: این قسمت از یک لایه نازک پد تشکیل شده و برای احساس کفش روی توپ نصب می شود.

زیره: این قسمت قسمت بالایی کفش است که برای راحتی پا و حمایت از قوس داخلی پا در هنگام بازی در داخل کفش نصب می شود.

قالب زیره: در زیر کفی کفش قرار می گیرد و ظاهر کفش را مشخص می کند.

کف میانی: بین کفی و بیرونی کفی قرار می گیرد تا فشار را در حین دویدن جذب کند.

محافظ پاشنه: این قسمت از پلاستیک ساخته شده و از پاشنه و مچ پا محافظت می کند.

زیره کفش: قسمتی است که به زمین متصل است و در ساختار کفش فوتسال نقش اساسی دارد و وظیفه این قسمت ایجاد چسبندگی مناسب بین کفش و زمین است.

عاج کفش: این قسمت رج دار کف کفش است که قرار است از لیز خوردن و سر خوردن ورزشکاران در حین بازی جلوگیری کند.

ویژگی ها و استانداردهای کفش فوتسال

داشتن یک ست لباس ورزشی زیبا می تواند کمک زیادی به بهبود خلق و خوی شما در حین ورزش کند. اما توجه به نوع و کیفیت وسایل ورزشی و لباس مورد استفاده اهمیت بیشتری دارد. در ورزش فوتسال، توپ همیشه با کفش و پای بازیکنان در تماس است، بنابراین کفش فوتسال مناسب باید قابلیت تغییر سریع جهت را در فضای محدود بازیکن داشته باشند. به همین دلیل، چکمه های تخصصی فوتسال اغلب از چرم یا مخمل ساخته می شوند تا کنترل توپ را افزایش دهند. لازم به یادآوری است که فوتسال یک ورزش سریع است و بهترین کفش برای آن انتخاب کفش هایی است که وزن آنها از 220 تا 250 گرم بیشتر نباشد. به طور کلی کفش هایی با زیره نازک برای فوتسال مناسب ترند. امروزه کفش های فوتبال از موادی با پتانسیل بالا از نظر کنترل توپ و چسبندگی به زمین ساخته می شوند و در این کفش ها از قطعات پلاستیکی برای محافظت از گیره ها در برابر ضربه و آسیب استفاده می شود. کفش های لغزنده می توانند باعث لیز خوردن و افتادن بازیکنان در حین بازی شوند و کفش های استاندارد فوتسال باید تا حد امکان از آسیب دیدگی و آسیب دیدگی بازیکنان جلوگیری کنند. در هنگام انتخاب و خرید چکمه های فوتسال حتما معیارهای فوق را به دقت ارزیابی کنید.

 

رویال اسپرت