سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علت افتادگی پلک

علت افتادگی پلک

علل مختلفی برای پتوز وجود دارد که از علل طبیعی تا علل جدی را شامل می شود. از نظر شیوع، بین زن و مرد یا قومیت های مختلف تفاوت معناداری وجود ندارد. اما به دلیل روند طبیعی پیری، این مشکل در افراد مسن بیشتر دیده می شود. زیرا با افزایش سن، عضله مسئول بلند کردن پلک کشیده می شود. البته به خاطر داشته باشید که افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. گاهی اوقات پتوز از بدو تولد در نوزادان وجود دارد، اگرچه این اتفاق نادر است. شایع ترین علت پتوز مادرزادی این است که عضله پلک به درستی رشد نمی کند. افتادگی پلک در کودکان می تواند بینایی را مختل کند و منجر به تنبلی چشم شود.

 

گاهی علت افتادگی پلک در جوانی ناشناخته است. اما ممکن است به دلیل تروما یا مشکلات عصبی رخ دهد. مالش بیش از حد چشم، استفاده از لنزهای تماسی سفت، جراحی چشم، تورم پلک، کیست یا تومور و تزریق بوتاکس از علل احتمالی پتوز هستند.

 

عوامل خطر

بیماری های خاصی شما را در معرض خطر پتوز قرار می دهند، از جمله:

 

1. مشکلات پزشکی

پتوز می تواند نشانه یک بیماری زمینه ای باشد، به خصوص اگر هر دو پلک را درگیر کند. پتوز که فقط یک پلک را درگیر می کند ممکن است در اثر آسیب عصبی یا پتوز موقت ایجاد شود. لیزیک یا جراحی آب مروارید گاهی اوقات به دلیل کشش ماهیچه یا تاندون باعث پتوز می شود، اگرچه این امر نادر است.

 

2. بیماری های جدی

در برخی موارد، افتادگی پلک به دلیل مشکلات جدی تری مانند سکته مغزی، تومور مغزی یا سرطان عصبی عضلانی رخ می دهد. اختلالات عصبی که بر اعصاب یا ماهیچه های چشم تأثیر می گذارد، مانند میاستنی گراویس، می تواند منجر به پتوز شود.

 

درمان افتادگی پلک در اصفهان 

اینکه پزشک چه روشی را به عنوان بهترین درمان برای افتادگی پلک عصبی و غیر عصبی پیشنهاد می کند به علت و شدت پتوز بستگی دارد. اگر این وضعیت به دلیل افزایش سن باشد یا مادرزادی باشد، پزشک ممکن است هیچ درمانی را توصیه نکند، زیرا این وضعیت معمولاً برای سلامتی مضر نیست. با این حال، درمان می تواند زیبایی صورت را بهبود بخشد و به رفع اختلالات بینایی کمک کند.

 

1. جراحی

در این روش عضله بالابرنده پلک سفت می شود تا پلک بالا رفته و در موقعیت مورد نظر قرار گیرد. گاهی برای کودکان مبتلا به پتوز جراحی برای جلوگیری از تنبلی چشم توصیه می شود. خطرات مرتبط با جراحی عبارتند از: خشکی چشم، ساییدگی قرنیه و هماتوم.

 

اطلاعات بیشتر در سایت دکتر سپیده سعادتی