چرا کودکان به درمان دندان با آرامبخش یا بیهوشی نیاز دارند؟
علل ترس از دندان در کودکان
اگر بخواهیم صادقانه و صریح صحبت کنیم، باید اعتراف کنیم. تجربه درمان های دندانپزشکی برای اکثر ما ناخوشایند است!!! به همین دلیل تا زمانی که به اصطلاح «چاقو به استخوان ما نرسد» آمادگی مراجعه به مراکز دندانپزشکی را نداریم.
لازم به ذکر است که بخشی از این احساس ناخوشایند به دلیل آناتومی سر و صورت (که بر خلاف سایر اعضای بدن دارای عروق و اعصاب زیادی است) است. برمی گرداند
همچنین قرار گرفتن ریشه دندان ها در داخل استخوان فک و مجاورت بسیار نزدیک استخوان های فک به استخوان های صورت و جمجمه باعث می شود که بیماران دندان درد یا درمان های انجام شده بر روی دندان های آسیب دیده را با شدت بیشتری تجربه کنند. .
بخش مهمی از این ترس مربوط به تجربیات ناخوشایند درمان های دندانپزشکی در دوران کودکی است. اینجاست که تفاوت بین مسئولیت های دندانپزشک اطفال و دندانپزشک بزرگسال بیشتر آشکار می شود.
اهمیت درمان ترس کودکان از دندانپزشکی
در دندانپزشکی کودکان، نه تنها؛ درمان دندان های آسیب دیده کودک مد نظر است اما لازم است دندانپزشک کودک را از نظر ذهنی آماده کند. زیرا تنها در این صورت است که; کودک دید دلپذیری از دندانپزشکی پیدا می کند و حتی در بزرگسالی به راحتی می تواند به مراکز دندانپزشکی مراجعه کند.
به همین دلیل کیفیت اولین حضور و تجربه کودک در مطب دندانپزشکی بسیار مهم است. برای بهبود و ارتقای این کیفیت بهتر است کادر پزشکی مطب دندانپزشکی زمان بیشتری را به کودک اختصاص دهند و یا با ترتیب دادن بازی های مختلف مانند دست زدن به ابزار و وسایل دندانپزشکی آگاهی کودک را بالا ببرند و حس خوشایندی ایجاد کنند.
چرا کودکان به درمان دندان با آرامبخش یا بیهوشی نیاز دارند؟
در صورت داشتن سلامت جسمی و روانی کودکان می توان خدمات دندانپزشکی را در یونیت دندانپزشکی برای آنها انجام داد. اما در برخی موارد به دلیل سن کم کودک و همکاری نکردن او برای درمان های دندانپزشکی باید بلافاصله درمان انجام شود و کودک به اتاق عمل منتقل شود. گاهی اوقات در کودکان دو تا سه ساله پوسیدگی دندان وجود دارد، اما روند رشد و عمق پوسیدگی آنقدر کم است که می توانید صبر کنید تا کودک کمی بزرگتر شود و سپس درمان های دندانپزشکی را انجام دهید. در این بین می توان به کودک آموزش های لازم را داد و با محیط دندانپزشکی آشنا شد تا کودک کمی بزرگتر شود و با افزایش همکاری او، درمان های دندانپزشکی برای او روی یونیت دندانپزشکی انجام شود. اما باید توجه داشت که اگر کودک خردسال است و دندان آبسه و درد دارد، چاره ای جز اتاق عمل و بیهوشی وجود ندارد.
دسته دوم کودکانی که باید تحت بیهوشی قرار گیرند، کودکانی هستند که به دلیل ناتوانی های ذهنی و حرکتی نمی توانند در محیط دندانپزشکی درمان شوند، زیرا این ناتوانی ها ممکن است سلامت و زندگی کودک را تهدید کند و او را از انجام درمان های صحیح دندانپزشکی باز دارد.
گروه دیگری از کودکان هستند که علیرغم اینکه رشد کافی دارند و مشکل جسمی ندارند، اما به دلیل حمایت ناسالم خانواده، کودک حاضر به نشستن روی یونیت نیست و با دندانپزشک اطفال همکاری نمی کند. . به همین دلیل، دندانپزشک اطفال تشخیص می دهد که کودک باید بیهوش شود تا در هنگام واکنش های غیرعادی که ممکن است در طول درمان رخ دهد، آسیبی به کودک وارد نشود.
کلینیک دندانپزشکی کودکان با بیهوشی در اصفهان در سایت دکتر علی بهزادی